Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltor
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Thermo 40 mm
Industrie-Sektionaltore mit Fenster
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Novolux 60 mm
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore
Industrie-Sektionaltore Feuerwehr
Industrie-Sektionaltore in dunkelrot

Hajtások és kezelőelemek

Kezelési módok

A Novoferm a szekcionált kapuk mozgatására különböző módozatokat kínál. Kis forgalmú, ritkán használt kapu esetén egy egyszerű, kézi működtetés is megfelelő. Nagy forgalmú, sűrűn mozgatott kapuknál azonban az impulzus vezérlésű elektromos működtetést ajánljuk. A kapu konfigurációjától függően, illetve az Ön igényeinek megfelelően válassza ki a legtökéletesebb kezelési módot. Minden általunk szállított hajtás- és kezelőegység megfelel az MSZ EN 13241-1 harmonizált szabvány szigorú előírásainak.

Húzókötél – kézi működtetés

Az ön kapuja nem nagyobb, mint 16 m² és csak ritkán használja? Ebben az esetben célszerű az egyszerű húzóköteles működtetést választani. Tudni kell azonban, hogy ehhez a működtetési formához némi fizikai erőre is szükség van. (átviteli arány: 1:1)  Esetlegesen az is előfordulhat, hogy a kapu nem teljesen, vagy nem jól nyílik fel, és ez sérülésekhez vezethet.

Húzólánc – kézi működtetés

A kézi húzólánccal történő működtetés kevesebb fizikai erőt igényel, mint a húzókötél (átviteli arány: 1:4). Ez a működtetési mód nagyobb kapuk esetén (30 m²-ig) biztosítja, hogy a kapu a maximális nyitott állapotban rögzüljön.

Totmann vezérlés – elektromos működtetés

Ez a rendszer nem túl nagy forgalmú kapuk esetén javasolt. A kapu nyitása a nyomógomb egyszeri megnyomásával, míg a zárása a gomb folyamatos nyomva tartásával történik. Így a kezelő minden esetben felügyelheti, hogy nincs-e olyan zavaró körülmény a kapu közvetlen közelében, ami annak záródását akadályozhatja.

Impulzus vezérlés – elektromos működtetés

Az impulzus vezérlés nagy forgalmú, sűrűn működtetett kapuk esetén javasolt. A kapu a kezelőgomb egyszeri megnyomására felnyílik, majd újbóli megnyomására teljesen bezáródik. A kapu végállásai elektronikusan beállíthatók. A kapu alsó élébe egy akadályfelismerő érzékelő van beépítve.

Impulzus vezérlés távirányítással

Az impulzus vezérlést kiválóan lehet távvezérléssel is kombinálni, mely által jelentős idő takarítható meg. Például a targoncavezetőnek nem kell leszállnia a járműről, a kaput az ülésből távirányítóval tudja nyitni, zárni. Ennél a működtetési módnál a kapu elé egy biztonsági fotocella kerül beépítésre.

Távirányítás gyorsnyitó egységgel

Ez a rendszer akkor ajánlott, ha a kapu nagyon sűrű nyitásnak és zárásnak van kitéve. A nagy sebességnek köszönhetően a kapu pillanatok alatt felnyílik, és ezáltal nem csak időt, hanem energiát is megtakaríthatunk. A kapu zárása normál sebességgel történik. Az impulzus vezérléssel működtetett kapuknál különböző nyitási és zárási sebesség állítható be.