Beépítési módok

Szögacél a = minimum 100 mm

AX/AZ – Cserélhető megoldás hegesztéssel

Ennél a beépítési módnál a rakodóhidat sík acélvázzal szállítják, melyet a csarnok padlójának acélprofiljához hegesztenek.

Ez a változat ideális rakodóhidak cseréjekor, ha a régi híd váza a padlóban maradhat.

A csere általában egy napon belül megtörténhet.

Szögacél a szerelési rajz szerint

BX/BZ – Előkészített keret hegesztéshez

A rakodóhíd szögletes kerettel készül, amely az előkészített keretbe kerül és a helyszínen kell behegeszteni. Az előkészített váz szögvasból és ráhelyezett laposvasból áll, amit betonozás előtt be kell építeni az alaplemezbe.

Az előkészített vázat opcionálisan a Novoferm is szállíthatja a helyszíni összeszereléshez. Ezt a megoldást akkor részesítik előnyben, ha a csarnok padlóburkolatát a rakodóhidak kivitelezésétől függetlenül szeretnék elkészíteni, így a rakodóhidat elegendő később szállítani és beszerelni.

a = 100 mm
b = 150 mm

CX/CZ – Rakodóhíd keret betonozáshoz

A rakodóhíd kereten fémtüskék vannak, amelyeket a helyszínen a szerkezeti betonacélrudakhoz kell hegeszteni. Ezután lehet megkezdeni a betonozást.

A betonozási magasság max. 110 mm.

Ennek a változatnak az az előnye, hogy a rakodóhíd helye könnyen kialakítható. Ezen felül a csarnok padlója a körbefutó horony kivételével befejezhető.

a = 100 mm-től 250 mm-ig (betonmagasság)

DX / DZ - Rakodóhíd keret betonozáshoz magasabb betonszerkezettel

Ez a beépítési mód nagyon hasonlít a korábban leírt CX / CZ változat kivitelezéséhez, csak az öntési magasságban különbözik. A megemelt keretet oldalsó és hátsó szintkiegyenlítő csavarokkal szállítják.

A betonozási magasság a talajtól számítva 100-250 mm

Ezt a módszert leginkább nagyobb mennyiségeknél és előregyártott betonelemeknél alkalmazzák.

EX/EZ – Box-Modell bebetonozáshoz

Ebben a változatban a rakodóhíd kialakítása olyan, mint egy három oldaláról zárt doboz. Ezt a talajhoz rögzítik, a vasalathoz csatlakoztatják, majd zsaluzóként használják.

Ezzel a nagyon egyszerű módszerrel a hidat a korai építési szakaszban szállítják és telepítik. Így el lehet tekinteni egy rakodóhíd helyének időigényes megépítésétől.

Egyszerűsége miatt manapság ezt a módszert meglehetősen gyakran alkalmazzák meglévő épületeknél és kész padlózatoknál a rakodóhidak utólagos beépítésére.

szögacél a = 50 mm, s = 5 mm

FX/FZ – Álló rakodóhíd keret

Ebben a változatban a rakodóhidat elől hegesztik a kialakított hely aljában lévő acélprofilokhoz. A híd alátámasztásáról a padlózat gondoskodik.

A kialakított hely védelmére a padlószinten három oldalon körbefutó szögacél élvédelem ajánlott.

Ezt a változatot leggyakrabban akkor használják, amikor nincs szükség arra, hogy a pótkocsi behajtson a rámpa alá.